(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Hřibový salát
Potřebné ingredience
1 kg papriky 1 kg cibule 2 kg tvrdých hřibů ( pouze praváci, nebo suchohřiby ) Nálev : 2l vody , 2,5 dcl octu, 20 dkg cukru 4 dkg soli 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře
Postup přípravy
Do uvařeného nálevu dáme povařit papriku nakrájenou na proužky a cibuli nakrájenou na kolečka. Povaříme cca 5 minut. Pokrájené hřiby uvaříme zvlášť ( asi 20 minut ), propláchneme, scedíme, přidáme do nálevu (kde už je cibule a paprika ) a necháme ustát asi 24 hodin.
Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 15 minut při teplotě 100 stupňů C.
Opravdu vynikající, moc doporučuji pro ty kdo má rád hřiby a v létě neví co s nimi.
Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 15 minut při teplotě 100 stupňů C.
Opravdu vynikající, moc doporučuji pro ty kdo má rád hřiby a v létě neví co s nimi.
Hotové a připravené hřiby z zavíčkování. Tohle je jen poloviční dávka - takže 1 kg hřibů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dočka
(upraveno)
27. 8. 2010, 7:04
Jarmilko tak jsem zkusila váš recept ale chtěla jsem se zeptat kdy můžeme tuhle dobrotu jíst? ,je to asi blbá otázka ale takhle houby jsem dělala poprvé a tak nevím kdy můžeme potom konzumovat
pasticka
(upraveno)
17. 8. 2010, 18:35
Dobrý den paní Jarmilo, chtěla bych se zeptat myslíte, že by šlo udělat i z hlívy ústřičné? Je to taky tvrdší houba. Recept mě zaujal, tak bych vyzkoušela ) Předem díky za odpověď. Lenka S.
boubelkajitka
(upraveno)
17. 8. 2010, 17:49
Jarmilko , děkuji za skvělý recept ,dnes již zavářím a ochutnávám rovnou z hrnce .Mocinko dobrounké A ty dámy co měli problém se špatným vložením ,asi raději měli nejdříve vyskoušet-pokud vůbec něco umí uvařit-zavařit a pak komentovat .Papa Jitka
Rena99
(upraveno)
13. 8. 2010, 7:23
Dají se pak použít pod maso, nebo je to nakyselo jen tak na jídlo? Díky, taky asi vyzkouším. Hříbků je dost a dost.
kojal
(upraveno)
15. 8. 2010, 14:11
@Rena99
Tak to my je stačíme sníst pouze jako přílohu k jídlu. Myslím, že je to i škoda dávat pod maso, když už jsou hotové a mají svou sladkokyselou chuť. Určitě by to ale šlo .Já už jich mám letos zavařených 48 menších sklenic. A to není ještě konečná. Pár jich rozdám, ale opravdu je to tak dobré, že na to stačíme sami.
maruška
(upraveno)
13. 8. 2010, 15:22
@Rena99
mám podobný recept u sebe..a používám pod maso
sipesi
(upraveno)
13. 8. 2010, 6:53
Moc díky za receptík, máme už usušeno i od loňska celý kameňák na zelí a tak letos jsme začali už zavařovat a tohle bude jistě super změna! Hřibů je u nás strašně moc a tak hned o víkendu vyzkoušíme. Děkuji
kojal
(upraveno)
12. 8. 2010, 13:59
Milé maminky. Toto je výborný hřibový salát. Teď když rostou hřiby na každém kroku a Vaše polovičky Vám je domů nosí a nosí a nevíte co s nimi, je to výborný způsob uskladnění na zimu. Moc doporučuji.